Javni poziv za prijave na Savremeni festival umjetnosti ˝arTz˝

Festival savremene umjetnosti „arTz“ predstavlja „novi talas“ kulturnog života kroz umjetničke discipline atipične za Tuzlu, a koji je jedini festival u gradu koji pruža priliku mladim ljudima da se aktivno edukuju i uključe u produkciju festivala, osnažujući ih kao mlade – potencijalne menadžere u kulturi i buduće umjetnike profesionalce. Osnivač Festivala je JU“Međunarodna galerija portreta“ Tuzla.

Festival umjetnosti „arTz“ za cilj ima promociju mladih umjetnika (prvenstveno profesionalaca) a koji svoj kreativni rad ostvaruju na području Balkana i Velike Britanije. Zamišljen je kao sedmodnevni program sa cjelovečernjim aktivnostima i popratnim umjetničkim radionicama.

Generalni cilj projekta je težnja za stvaranjem alternativnog, nezavisnog, nekomercijalnog, umjetničkog festivala koji će svojim kvalitetom iz godine u godinu stvarati sopstveni imidž i brend, a koji će promovisati grad Tuzlu, državu BiH kroz širok spektar umjetničkih događaja.

Programske aktivnosti (01-07. juna 2015. godine) obuhvataju umjetnike iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine.

Zvanični partneri Festivala su Grad Tuzla i British Council.

Od 08.02. do 01.05. otvaren je javni poziv za prijave umjetničkih programa (Film, pozorište, radio, TV, performans, izložba, drugo), a koji će ukoliko prođu selekciju biti upriličeni na Festivalu u periodu od 01-07 juna 2015. Prijaviti se možete putem online aplikacije na ovom linku.

Svi zainteresovani za volontiranje također se mogu prijaviti, popunjavanjem prijavnog obrasca.

Izvor: RTV7

You must be logged in to post a comment Login