Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena

“Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena” je kampanja koja ima za cilj da podstakne sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno mlade, da se angažuju na projektima u zajednici  tako što će donirati svoje vrijeme, resurse i/ili znanje radi ostvarivanja pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Obilježavajući  20 godina mira u BiH, cilj Izazova je da motiviše 20.000 volontera da se u toku 2015. godine uključe u aktivnosti poboljšanja svojih zajednica.

Mogućnosti za volonterske akcije u zajednici su višestruke – od projekata očuvanja životne sredine i akcija čišćenja, pružanja pomoći  ljudima kojima je pomoć potrebna, kulturnih i zabavnih aktivnosti, ili jednostavno  pružanja ruke pomoći  da svoju zajednicu  učinite boljom.

Ambasada SAD u BiH će istaknuti izvanredan rad svih organizacija koje će učestvovati u Izazovu, na našoj Facebook stranici “Izazov: Izaberi zadatak, budi promjena”, i pozvati predstavnike svih organizacija koje se priključe kampanji i  da nam se pridruže na polugodišnjoj proslavi volontera u junu 2015. godine, i/ili završnoj svečanosti  u novembru 2015. godine.

Za dodatne informacije obratite se na [email protected].

Više informacija na OVOM LINKU.

Izvor: Mreza-mira.net

You must be logged in to post a comment Login