Iz KK „Bratunac“ zadovoljni su proteklom sezonom

Košarkaški klub „Bratunac“ zavšio je na sedmom mjestu Premijer lige BiH i time izborio opstanak i nastavak takmičenje u novoj sezoni.

Predsejdnik KK “Bratunac” Srđan Šarenac ispred kluba je izdao zavnično saopštenje zahvalivši se svima koji su bili uz tim i vjerovali da mogu opstati.

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom, sedmo mjesto na kraju takmičenja, cilj je ispunjen. Klub i pored svih problema funkckoniše više nego uspješno, što je na zadnjem predjedništvu i potvrđeno od načelnika i generalnog sponzora Tehnčkog remonta Bratunac“, navodi se u saopštenju.

Iz kluba kažu da je od osvanja lige RS pa do završnice takmičenje u Premijer ligi BiH bilo mnogo izazova koje su zajedno prebrodili, te da je velikim timskim radom ostvaren cilj.

Iz budžeta Opštine Bratunac za KK „Bratunac“ izdvojeno je 166.600 KM, a sa glavnim sponzorom kompanijom Tehnički remont Bratunac imali su ugovor koji se odnosi na novčana sredstva u iznosu od osam mjeseci po 5.000 KM, kao komplet sportske opreme, dvije garniture dresova, trenerke, nadmajice, majice, jedan obrok dnevno za šest igrača, dok je preduzeće Petroprojekt plaćalo još jedan obrok za šest igrače. Tu su i prihodi od drugih sponzora i pradaje ulaznica, ukupno 4.610 KM.

„Klub radi javno, transparentno i želimo javnost upoznati sa konkretnim i istinitim podacima o sredstvima sa kojima smo raspolagali“, navodi se u saopštenju.

„Javnost mora znati da smo bili deveta ekipa po budžetu u ligi od 11 učesnika, manje su imali sarajevska Bosna i Gradina Srebrenik koja nije odigrala plej aut zbog nedostatka finansijskih sredstava, dok su sve ostale ekipe imale daleko veće budžete od nas.

Najvećio dio sredstava je potrošen na igrački kadar, organizacije utakmica, putovanja i osposobljavanja dvorane za nesmetan rad i normalne uslove.

Sve bi teže bilo izvodljivo da nam stručni štab nije bio ubjedljivo najmanje plaćen u ligi, prvi trener i dva pomoćnika su za osam mjeseci primila 6.000 KM,a predsjednik i sportski direktor su radili bez plata,volonterski, jedino su imali plaćene telefonske račune u iznosu od 1.300 KM za osam mjeseci. Uz napomenu da je ovo druga godina zaredom kako rade volonterski.“

Klub je značajna sredstva uložio i u mlađe kategorije gdje ima više od 150 djece. Odigrano je 43 zvanične utakmice zvanične utakmice u kategoriji mlađih pionira, pionira i kadeta, uz organizaciju polufinalnog turnira za pionire, a sve troškove snosio je klub bez učešća roditelja.

„Od ove godine smo obezbjedili da sve mlađe kategorije rade sa licenciranim trenerima, rezultat dobrog i predanog rada je i uspjeh pionira koji su se plasirali na polufinale turnira koji je klub po prvi put uspio organizovati u Bratuncu. U zadnje dvije godine uvijek imamo dječake koji nastupaju za Reprezentaciju Republike Srpske u svojoj kategoriji“, navodi se.

Takođe, iz kluba kažu da im je cilj da saniraju sve košarkaške terene u gradu, a za glavni teren pored srednje škole imaju projekat za ugradnju bergo podloge za koje traže donatora.

„Uprava kluba daje punu podršku i u sljedećoj sezoni sadašnjem stručnom štabu, uz nadanje da iz godine u godinu svi rastemo zajedno, kako rezultatski tako i organizaciono“, saopšteno je iz Košarkaškog kluba „Bratunac“.

You must be logged in to post a comment Login