Informacije o stanju na području opštine Srebrenica

Prema podacima kojima raspolažemo u Srebrenici, visina sniježnog pokrivača u gradu iznosi od 20-30 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima naše opštine visina snijega je 50-60 cm. U Mjesnoj zajednici Luka visina sniježnog pokrivača je oko 80 cm. Evidentirani su problemi i sa telekomunikacijama, budući da nema signala BH Telecom-a.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica električne energije trenutno nemaju naselja Zeleni Jadar, Bukova Glava, Pusmulići, Kožlje i Vukosavljevići u Mjesnoj zajednici Orahovica, naselja Gornji Potočari i Šušnjari u Mjesnoj zajednici Potočari, naselja Klotjevac i Ljeskovik u Mjesnoj zajednici Radoševići, naselje Stožersko u Mjesnoj zajednici Skenderovići, naselje Stari grad u Mjesnoj zajednici Srebrenica i područja Mjesnih zajednica Sućeska, Luka i Podravanje. U ostalim dijelovima opštine povremeno dolazi do kratkotrajnog prekida u snadbijevanju električnom energijom.

Regionalni put je prohodan, a saobraćaj se odvija otežano zbog mokrog i klizavog kolovoza, a mjestimično i zbog ugaženog snijega na kolovozu. Lokalni i nekategorisani putevi na području naše opštine su uglavnom neprohodni izuzev lokalnog puta Srebrenica-Sućeska koji je prohodan. U toku je čišćenje lokalnog puta za naselje Debelo brdo u Mjesnoj zajednici Orahovica u svrhu evakuacije bolesnog lica do Doma zdravlja u Srebrenici.

Prema podacima iz JKP “Polet” Srebrenica snabdijevanje grada i prigradskih naselja vodom je uredno.

U Centralnu osnovnu školu i Srednjoškolski centar u Srebrenici evidentirana su kašnjenja učenika na nastavu zbog nemogućnosti prevoza iz brdsko-planinskog dijela opštine.

Trenutno na području naše opštine preovladava oblačno vrijeme sa snijegom koji pada smanjenim intenzitetom, saopštila je Služba civilne zaštite opštine Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login