Hor “Superar” dio velike kampanje za pomoć ugroženim u poplavama

Danas je u Srebrenici počelo snimanje spota koji će biti dio humanitarne kampanje pomoći ljudima ugroženim u poplavama. U ovoj pjesmi i spotu učestvuje hor “Superar” iz Srebrenice kao i mnogi poznati pjevači iz regiona.

“Cilj nam je sa ovom pjesmom ujediniti sve zvijezde regiona Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore pa čak i Makedonije. Za sada smo snimili Maida Haćimovića, Igora Vukojevića, Jasna Gospić, Maja Sar iz BiH. Pridružiće nam se pobjedik X Factor, Danijel Kajmakovski iz Makedonije, Žak Houdek iz Hrvatske. Čekamo potvrdu Tonija Cetinskog. U projekat su pozvani i Sergej Ćetković i Aleksandra Radović, nadam se da će se odazvati ovom pozivu,” rekao je za naš Portal Ismar Porić voditelj projekta “Superar Srebrenica”.

Djeca uzrasta od 8 do 12 godina već tri godine pohađaju muzičke časove u Srebrenici. Projekat je počeo prije tri godine sa samo 8 učesnika a danas ima preko 100 djece koja svakodnevno pohađaju nastavu u Srebrenici. Ovaj projekat, kao i pjesmu, podržan je od strane Bauern helfen Bauern – Salzburg.

Organizatori su najavili veliku medijsku kampanju sa pjesmom i spotom kako bi se ljudima, koji su najviše izgubili tokom katastrofalnih poplava, pomoglo.

You must be logged in to post a comment Login