Holandija nastavlja podržavati razvoj Srebrenice

Holandija će nastaviti pružati podršku projektima ekonomskog oporavka i razvoja Srebrenice i podržavati rukovodstvo ove opštine u stvaranju uslova za poboljšanje života njenog stanovništva, izjavila je šef misije holandske Ambasade u BiH Loes Lambert.

Ona je sa direktoricom za evropske integracije holandskog Ministarstva inostranih poslova Sašom Oudolf posjetila Srebrenicu i razgovarala sa nečelnikom opštine Ćamilom Durakovićem, a predviđeno je da se sastanu i sa predstavnicima kancelarije UNDP-a u ovom mjestu, koja na ovom području realizuje više projekata zahvaljujući sredstvima Vlade Holandije.

“Razgovaraćemo o budućim aktivnostima i projektima, razvoju i izazovima za Srebrenicu, a pružićemo pomoć opštini da njeni predstavnici u maju ove godine učestvuju na biznis forumu u Sarajevu”, pojasnila je Lambertova.

Duraković je zahvalio za posjetu i rekao da je Holandija zemlja koja neprekidno dvije decenije pruža pomoć Srebrenici i zahvaljujući toj pomoći realizovani su mnogi projekti koji mogu poslužiti kao primjeri uspješnog oporavka.

“Holandija je pružila mnogo više pomoći Srebrenici od mnogih većih, uticajnijih i bogatijih zemlja i danas smo razgovarali o ekonomskom oporavku, programima i saradnji u cilju stvranja boljih životnih uslova za građane ove opštine”, istakao je Duraković.

Razgovaralo se i obilježavanju dvadeset godina od stradanja u Srebrenici 11. jula u Potočarima.

Izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login