Grujičič apelovao na mlinare da nastave isporuku brašna

Početak vanredne situacije u našoj zemlji uzrokovao je nestašicu brašna u trgovačkim radnjama, zbog velike potražnje kupaca, ali i stvaranja zaliha pojedinih stanovnika zbog čega trpe mnogi.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić apelovao je na mlinare da nastave sa redovnom isporukom brašna i da ne izazivaju vještačku krizu koja može uticati na građane.

Grujičić kaže da je neprihvatljivo da su neki mlinari iz Republike Srpske nakon uvođenja mjera zaštite od virusa korona odmah prekinuli dopremanje brašna i snabdijevanje trgovačkih radnji, koje su im dugogodišnji poslovni partneri.

„Svako vještačko izazivanje krize u cilju sticanja većeg profita i podizanje cijena za svaku je  osudu i sankcionisanje, jer ovo je period kada svi treba da pokažemo odgovornost, solidarnost i razumijevanje da bi se lakše podnijela situacija koju je izazvala pandemija, osnosno ovaj smrtonosni virus“, poručio je Grujičić.

Prije nekoliko dana mlinari su poručili da zbog velike potražnje ne mogu da postignu pakovanje i transport brašna.

Grujičić je rekao da nedostaje još i rukavica, sredstava za dezinfekciju i maski, ali da su brojni kolektivi uključili i daju doprinos, a tako je i sa zvorničkim preduzećem „6. novembar“, poslovnica u Srebrenici, koji sada šiju maske.

„Mi smo za potrebe zaposlenih u našoj opštini u pružanja pomoći stanovništvu kupili 1.500 maski. Dio smo poklonili medicinskom osoblju u Domu zdravlja, a dio zaposlenima u srebreničkim ustanovama, komunalnim službama i članovima timova civilne zaštite koji dostavljaju pomoć starim licima“, rekao je Grujičić.

On kaže da su hiljadu maski kupili i poklonili opštini Bratunac za potrebe njenih medicinskih i drugih radnika jer u toj opštini nema konfekcijskog pogona koji može da izrađuje maske.

Republički štab za vanredne situacije donio je na šestoj sjednici u Banja Luci zaključak o ograničenju kupovine pojedinih proizvoda.

Jedno fizičko lice može kupiti: do 25 kg brašna, do dva kg soli, do tri litra ulja, do tri kg šećera, do tri kg ili tri litra sredstva za ličnu higijenu,do 10 kg ili litara sredstva za održavanje predmeta i prostora.

You must be logged in to post a comment Login