Global Business izazov za postdiplomce

2015 Global Business Challenge (2015GBC) je takmičenje za izradu najboljih održivih rješenja za globalne probleme. Izazov za 2015GBC je dizajnirati održiva rješenja za postizanje globalne sigurnosti hrane kroz udvostručenje proizvodnje hrane od 2040.

Takmičenje se temelji na dvije osnovne teme: različitost i saradnja, te ima za cilj potaknuti maksimum raznolikosti u izradi rješenja. Baš kao što ne postoje pojedinačni ispravni odgovori na složene probleme, priroda ovog izazova zahtijeva timove koji će tražiti visoko-inovativne tehnologije, te poslovne i financijske modele, koji u svojim različitim konfiguracijama mogu povećati ekonomsku, socijalnu i ekološku korist.

Timovi će proći kroz dva kruga do finala koje će se održati u Brisbaneu, Australija, 3. – 6. novembra 2015.

Studenti iz Bosne i Hercegovine su pozvani da apliciraju.

Aplikacije su otvorene za trenutno upisane ili nedavno diplomirane studente master studija poslovne ili tehničke discipline.
Tim mora sadržavati najmanje tri a najviše četiri člana (plus imenovani zamjenik člana u slučaju bolesti jednog od članova baze tima). Trener tima, kao dio univerzitetske osnove, mora postojati.

Nagrada: AUD 125.000 (oko 85.000 eura). Timovi odabrani za finale, a čije stalno mjesto prebivališta nije Australija, će dobiti putnu pomoć u iznosu od 12.500 EUR (oko 8.500 eura) po timu.

Rok za prijavu je 26. juni 2015.

Potrebno je izvršiti online registraciju.

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login