Fond UN: Poziv za podnošenje prijedloga projekata

Fond UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena objavljuje treći Poziv za podnošenje prijedloga projekata. Ove godine, Fond očekuje preijdloge organizacija civilnog društva koje vode žene, sa inovativnim programima u oblasti ženskih prava i rodne ravnopravnosti sa velikim uticajem i većim brojem zainteresovanih strana, koji doprinose pokretanju napretka u smjeru Agende za razvoj nakon 2015. godine.

Fond će odobriti prijedloge u oblastima:

– Ekonomsko osnaživanje žena: može da uključuje napore za širenje jednakih mogućnosti za žene u pristupu i kontroli ekonomskih resursa, promovisanje održivog ženskog preduzetništva, pristup pristojnom zaposlenju i jednakoj naknadi, kao i podjelu odgovornosti u okviru domaćinstva.

– Političko osnaživanje žena: može da uključuje napore za promovisanje punog i djelotvornog liderstva među ženama i političko učešće ne svim nivoima odlučivanja i u svim oblastima života, ili inicijative koje doprinose osmišljavanju, primjeni i sprovođenju novih i postojećih zakona i politika u oblasti rodne ravnopravnosti, ili promjeni društvenih normi i praksi u smjeru većeg poštovanja i uživanja jednakih prava za žene.

Fond UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena pokrenut je 2009. godine da bi se ubrzalo sprovođenje odluka u oblasti rodne ravnopravnosti u čitavom svijetu. U pitanju je glavni globalni mehanizam za dodjelu bespovratnih sredstava organizacije i višedonatorski fond posvećen programiranju zasnovanom na pravima u dvije mješovite oblasti ekonomskog i političkog osnaživanja žena. Od 2009. godine, Fond je isplatio preko 56 miliona dolara za finansiranje 96 programa u 72 zemlje.

Zainteresovani kandidati se upućuju da pročitaju Poziv za podnošenje predloga i da počnu da se pripremaju za postupak prijave putem interneta, koji će biti otvoren od 9. marta do 5. aprila 2015. godine.

Više informacija na adresi: www.unwomen.org

You must be logged in to post a comment Login