FK “Guber” dobio vrijednu sportsku opremu od Fudbalskog saveza BiH

Fudbalski klub “Guber” iz Srebrenice u novoj sezoni bilježi jako dobre rezultate. Nedavno, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uručio je našem klubu vrijednu sportsku opremu kao što su dresovi, štucne, dva dresa za sudije, trenerke, šuškavce i tri fudbalske lopte.

“Moram da se zahvalim Fudbalskom savezu BiH i da kažem da ćemo uskoro nastojati da se sastanemo i sa rukovodstvom Fudbalskog saveza kako bi razgovarali o problemima sa kojima se susrećemo ali i da pokažemo da se i ovdje igra dobar fudbal”, rekao je Suljo Čakanović, predsjednik FK “Guber” Srebrenica.

opreme za fk guber

Naš lokalni klub finansira se iz budžeta Opštine Srebrenica a glavni sponzor je Fondacija Vasva Pašagić, na čelu sa Muradifom Pašagićem.

FK “Guber” je prošlo sezonu ima priliku da uđe u viši rang međutim, to se nije desilo i momci su ostali na visokoj poziciji tabele Regionalne lige RS-a. O planovima za ovu sezonu rekao nam je trener FK “Guber”, Emir Bektić:

“Plan jeste afirmacija mlađih igrača bez gubljenja kvaliteta, bez traženja alibija za eventualni neuspjeh, aspolutno vjerujemo ovim momcima. Svi moraju dati maksimum bez sumnje da ne možemo zadržati isti nivo kvaliteta igre kao i prošle godine sa ovim iskusnijim igračima.”

You must be logged in to post a comment Login