Ferguson: “Odlično je ponovo biti u Srebrenici i pričati o budućnosti”

Nakon kafe sa mladima i zajedničkog ručka, ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson sastao se sa mladim predstavnicima organizacija iz Srebrenice, Bratunca, Milića, Višegrada, Jelaha i drugih država učesnica projekta TCFT.

Na neformalnom sastanku govorilo se o problemima mladih, trenutnim evropskim projektima, problemima zapošljavanja u svim sredinam odakle su došli učesnici ovog sastanka ali i mnogim drugim temama. Sastanak je održan u gradskom parku u Srebrenici.

“Odlično je ponovo biti u Srebrenici i pričati o budućnosti. Razgovor sa mladim ljudima danas je bio fantastičan. Projekat koji rade je kreativan proces koji nema značaj samo za Srebrenicu i Bosnu i Hercegovinu već za čitav svijet, tu su ljudi iz Gruzije, Portugala, Velike Brritanije. Ovaj projekat je odličan jer spaja ljude, ruši granice i barijere i to zapravo želimo da vidimo za Srebrenicu i ostatak regije”, rekao je Edward Ferguson, ambasador Velike Britanije u BiH.

Povodom Međunardonog dana mladih ambasador Fergusno došao je u Srebrenicu kako bi dao podršku Internacionalnom kulturnom i umjetničkom festivalu “The Complete Freedom of Truth / Potpuna sloboda istine” ali i podršku mladim ljudima da se bore za bolji život u Bosni i Hercegovini.

You must be logged in to post a comment Login