Duplo veći broj radnika osigurava penzije

Na području opštine Srebrenica registrovano je duplo više zaposlenih nego penzionera kojih ima 817 od kojih su 652 članovi Udruženja penzionera u ovoj sredini.

Predsjednik ovog Udruženja Slavoljub Simić rekao je Srni da već deset godina privreda i ustanove iz Srebrenice izdvajaju znatno veća srestva u Fond penziono invalidskog osiguranja Republike Srpske od ukupnog iznosa penzija srebreničkih penzionera.

„U posljeratnim godinama u ovoj opštini živjelo je više od hiljadu penzionera i taj broj se smanjivao zbog mortaliteta i odseljavanja stanovništva, a broj zaposlenih bio je manji nego sada i plate su bile niske i neredovne kao i izdvajanja u Fond PIO, ali penzioneri su dobijali penzije zahvaljujući sistemu solidarnosti“, pojašnjava Simić, javlja Srna.

On ukazuje da se srećom stanje promijenilo i popravilo, da je rastao broj zaposlenih i njihova primanja, te da je došlo do redovnog mjesečnog isplaćivanja zarada radnicima i uplata zakonskih doprinosa među kojima i onih za PIO što je dovelo do toga da su izdvajanja za Fond  PIO u Srebrenici veća od ukupnog iznosa penzija srebreničkih penzionera.

You must be logged in to post a comment Login