Direktor Policije RS-a u posjeti Srebrenici

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić danas je boravio u Srebrenici gdje se sastao sa Ćamilom Durakovićem, načelnikom opštine Srebrenica.

Tema razgovora bila je mjere sigurnosti povodom obilježavanja 20 godina komemoracije u Potočarima 11. jula a za koju je zadužen MUP RS-a u saradnji sa drugim agencija.

“U zavisnosti od broja učesnika aktivnosti će se obezbijeđivati par dana prije skupa, mi ćemo tu napraviti dobru saradnju, kao što smo imali i prethodih godina sa drugim agencijama u Bosni i Hercegovini kako bi i oni svojim aktivnostima koje će preduzeti na prostoru Federacije i drugih dijelova BiH, odakle će građani dolaziti u Srebrenicu, uradili jedan dio posla koji bi omogućio da se sve brže i sigurnije odvija”, istakao je Gojko Vasić, direktor Policije Republike Srpske i istakao da je zadovoljan saradnjom sa Organizacionim odborom za obilježavanje 11. jula.

U sklopu Memorijalnog centra biće angažovane dodatne policijske snage čime se želi obezbijediti sigurnost svima koji dođu na ovaj skup.

“Mislim da je važno da Policija Republike Srpske kao glavni nosilac aktivnosti sa aspekta bezbjednosti je spremna da pruži sve svoje kapacitete kako bi 11. juli, 12. juli i sve ono što će uslijediti nakon toga proteknu u najboljem redu”, rekao je Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenica.

Vasić je ovom prilikom poslao poruku mira i tolerancije svim građanima, osvrćući se na nedavni napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i istako da je najvažnija bezbjednost građana.

You must be logged in to post a comment Login