Deutsche Welle: Master studij u oblasti medija

Progra uključuju povezivanje novinarskih i komunikacijskih nauka, stavljanje fokusa na društvene nauke i obrazovanje, kao i na poslovanje medija i profesionalno iskustvo.

Magisterij je naučno-baziran. Riječ je o međunarodnom programu obuke koji nudi profesionalno iskustvo na polju novinarstva. Studij na Deutsche Welle omogućuje sudionicima da iskuse internacionalnost u svakodnevnom životu i na svim razinama.

Opis idealnog kandidata:

– Završen dodiplomski studi;

– Više od godinu dana radnog iskustva na polju povezanom sa medijima.Kandidati koji pretendiraju na punu stipendiju trebaju dostaviti dokaz o postojanju dodatne godine radnog iskustva u struci;

– Komunikacijske vještine na engleskom (TOEFL ili ekvivalent) i njemačkom (TestDaF ili ekvivalent) jeziku (Pogledajte web stranicu za više detalja o potrebnim ocjenama.)

Puna stipendija pokriva troškove školarine, smještaj, životne i putne troškove. Djelimična stipendija pokriva samo troškove skolarine. Stipendije će se dodijeliti nakon isteka roka za podnošenje prijava, od strane selekcijskog odbora kojeg čine predstavnici Univerziteta u Bonnu, Bonn-Rajna-Sieg Univerziteta primijenjenih nauka, DAAD-a i Deutsche Welle-a.

Krajnji rok za aplikaciju je 31. mart 2015. Detaljnije informacije možete pronaći ovdje. Dodatna pitanja proslijediti na: [email protected].

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login