Deseta međunarodna škola “Mladi i naslijeđe”

Međunarodni forum Bosna, uz saradnju i podršku više organizacija iz zemlje i svijeta, organizovaće Desetu međunarodnu ljetnu školu „Mladi i naslijeđe“ 2015. Ovaj program biće organiziran u Stocu, Mostaru i Sarajevu od 29. jula do 11. augusta 2015. godine.

U program su uključene radne, obrazovne i rekreacijske aktivnosti. U školu je uključeno trideset mladića i djevojaka – studenata, devet profesora iz zemlje i svijeta, šest voditelja radionica tradicijskih umijeća i šest organizacijskih voditelja. Cilj ovog programa je osnaživanje teoretskih i praktičnih znanja o pluralnom društvu i različitim utemeljenjima toleriranja i sticanje kulturnih razlika u društvima vladavine prava i demokratskog legitimiranja vlasti. U toku radnih aktivnosti sudionici će biti uključeni u dugoročne projekte valoriziranja, štićenja i obnavljanja kulturnog i prirodnog naslijeđa Stoca i njegove okoline.

U okviru programa biće organizirano šest radionica – Osma stolačka drvorezbarska radionica, Druga stolačka kovačka radionica, Sedma radionica javnih radova u Stocu, Prva stolačka kamenoklesarska radionica, Treća stolačka radionica umjetničke obrade kamena i Druga radionica vernakularnog naslijeđa. U ovogodišnji program uključena su i dva kursa – streličarstva i sokolarstva.

Više informacija:

www.ifbosna.org.ba i www.cuprija.ba

FB stranici

Email: [email protected]

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login