“Dani Srebrenice 2015” od 28. maja do 7. juna

Kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2015” već tradicionalo održava dvanaesti put u Srebrenici a ove godine počinje 28. maja i trajaće do 7. juna.

Organizacioni odbor ove manifestacije danas je usvojio konačan program “Dana Srebrenice 2015” i programom je predviđen niz kulturnih, sportskih, zabavnih i obrazovnih sadržaja za sve Srebreničane.

“Predviđena je Međunarodna smotra folklora uz učešće dva kulturno-umjetnička društva iz Srbije, dva iz Hrvatske i dva kulturno-umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine. U okviru ove manifestacije biće organizovan turnir u malom fudbalu u organizaciji FK “Guber” Srebrenica kao i košarkaški turnir. Pored toga, ženski odbojkaški klub iz Srebrenice organizuje takmičenje u odbojci gdje će se okupiti djevojke iz Srebrenice, Bratunca, Kalesije i Vogošće”, rekao je Nermin Alivuković, direktor Kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice”.

Moto susreti koje organizuje MK “Argentum” Srebrenica ove godine održaće se 5. i 6. juna uz prigodan program a zatvaranje manifestacije biće 7. juna kada će se organizovati Gastro fest i  Sajam NVO.

“Imaćemo tri predstave, jedna je “Ja, mahaluša”, “Mujo, Suljo, Fata u društvu spektakla” i treća predstava omladinskog pozorišta iz Bratunca “Svastike”. Nadam se da će naši građani uživati u ove tri predstave a mimo toga održaće se i koncert zabavne muzike kao i učeničko stvaralaštvo”, rekla je Amila Efendić, direktorica JU “Kulturni centar” Srebrenica.

Ovogodišnji medijski pokrovitelj je TV Hayat koji će se pobrinuti da se “Dani Srebrenice 2015″ kvalitetno najave, a Hayat produkcija, takođe besplatno, organizovaće Koncert narodne muzike. Naš portal će se pobrinuti da sve aktivnosti budu medijski propraćene.

Budžet ovogodišnje manifetacije je 20.000 KM i do sada niko od sponzora nije podržao ovu manifestaciju.

You must be logged in to post a comment Login