Dani maline 2017: Modna revija sa etno motivima

U okviru XI međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma ’’Dani maline 2017’’, u subotu 1. jula sa početkom od 11.00 časova, u organizaciji Udruženja žena „Maja“ Kravica i Udruženja žena „Priroda“ Bratunac održaće se Etno modna revija.

Cilj održavanja ove modne revije je promocija kulture i stvaralaštva našeg kraja kroz predstavljanje ženskog umijeća u kreiranju odjevnih predmeta,  ali i veća vidljivost umjetnica i žena koje se danas bave izradom unikatne odjeće i odjeće sa etno motivima.

U okviru ove modne revije modeli će nositi odjevne predmete karakteristične za naše podneblje i neka davna vremena, kao što su narodne nošnje, vezene i heklane bluze i haljine, ali i moderne kreacije sa etno motivima. Ove kreacije će nositi naše sugrađanke kao i učenice bratunačkih srednjih škola.

Ovim putem pozivamo sve građanke i građane opštine Bratunac, kao i susjednih opština, koji  posjeduju neki unikatni odjevni predmet sa etno motivima, koji su sami kreirali ili naslijedili od svojih majki ili baka, a žele da ga prezentuju i pokažu široj javnosti, da se prijave i isti ustupe za potrebe modne revije na jedan od sljedećih načina:

  • Lično u prostorijama Udruženja žena „Maja“ Kravica, zgrada Osnovne škole „Petar Kočić“ Kravica;
  • Na mail adresu [email protected];
  • Putem zvanične fejsbuk stranice Udruženje žena Maja Kravica;
  • Na broj telefona 056/465-365 ili 065/217-501.

Krajnji rok za prijavu i dostavu odjevnih predmeta je 27. jun. Uz prijavu je potrebno dostaviti i kratak opis odjevnog predmeta koji treba da sadrži:

  • Ime i prezime vlasnika odjevnog predmeta;
  • Ime osobe koja je vezla, heklala ili šila taj odjevni predmet ukoliko je poznato;
  • Koliko je star i da li je dio naslijeđa od nekoga.

Ne dozvolimo da kulturno-istorijska baština našeg kraja i stvaralaštvo naših majki i baka padne u zaborav!