Besplatni savjeti za pokretanje vlastitog biznisa

Sve osobe koje žele pokrenuti vlastiti biznis, a nemaju dovoljno znanja kako to učiniti, sigurno će obradovati vijest da je na web portalu www.chronosedukacija.com odnedavno dostupna, u elektronskoj formi, knjiga „Osnove registracije i poslovanja obrta“. U ovoj knjizi možete pronaći sve bitne informacije i savjete u vezi sa pokretanjem vlastitog biznisa.

Za preuzimanje knjige potrebno je samo da se izvrši prijava na mailing listu na portalu www.chronosedukacija.com, pri čemu se vodi računa o privatnosti podataka.

Rješavajući svoj status na tržištu rada sve više nezaposlenih osoba se odlučuje na ovaj korak, te stoga potez udruženja Chronos zaslužuje sve pohvale.

Svjesni činjenice da je broj nezaposlenih osoba kojima je potrebna savjetnička podrška u pokretanju vlastitog biznisa sve veći, i Federalni zavod za zapošljavanje učestvuje u projektnoj aktivnosti “On-line škola malog biznisa”. Ova aktivnost se implementira na osnovu Memoranduma o razumijevanju koji su u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) potpisali Zavod i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Svrha ovog alata je da se omogući svim osobama zainteresovanim za pokretanje vlastitog biznisa da prođu kroz besplatnu on-line obuku, te da na najjednostavniji način razviju svoju poslovnu ideju, odnosno poslovni plan. O pokretanju ovog alata javnost će biti blagovremeno obaviještena.

www.fzzz.ba

You must be logged in to post a comment Login