Bekiru Haliloviću nagrada za kratku priču

Na konkursu za najbolju kratku priču u 2016. godini na temu “Pomirenje” koje je organizovala organizacija ANEA mladih Gračanice, Srebreničanin Bekir Halilović osvojio je drugo mjesto.

Bekir je napisao priču “Kuvajtska” noć u kojoj je opisao pomirenja sa samim sobom, sa ljudima iz okoline. Ključno pitanje koje je postavio jeste da li mi sami sebe razumijemo.

Zahvaljujući svojoj djevojci prijavio se na konkurs a zahvaljujući svom talentu osvojio je drugo mjesto.

“Prošli vikend kod mene u posjeti bila je moja djevojka iz Gračanice. Inače, ona se u svoje slobodno vrijeme, koliko joj obaveze dozvoljavaju, bavi pisanjem. U tom trenutku je bila upoznata sa konkursom koji je otvoren u Gračanici i ‘nagovorila’ me je da pošaljemo po jedno djelo. Bilo je jako teško osmisliti ideju, ali, one su došle“, rekao je Bekir koji je istakao da je veoma srećan zbog nagrade i da mu je žao što sinoć nije mogao biti u Gračanici i preuzeti je lično.

Ovaj mladić izrazio je svoje žaljenje što i u Srebrenici nema sličnih konkursa na koje bi se prijavili talentovani ljudi kojih itekako ima u ovom mjestu. Takođe, rekao je da mu je žao što se kulturni život zasniva samo na nekoliko manifestacija koje se održavaju tokom godine.

Priču koju je napisao Bekir Halilović možete pročitati na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login