Begić i Marčeta trijumfovali pred domaćom publikom

Autor: M. Kojić

Večeras je održano spektakularno boks veče Boxing Night Srebrenica amaterskih i profesionalnih mečeva.

Najzanimljiviji mečevi bile su oni u kojima su nastupili bokseri porijeklom iz Srebrenice, Alem Begić i Mane Marčeta koji su u večerašnjim borbama trijumfovali.

“Idealna situacija za Alema i mene jeste to što boksujemo u Srebrenici jer naši roditelji su porijeklom odavde”, rekao je Mane Marčeta, organizator ovog događaja, na današnjoj pres konferenciji i dodao da od večerašnjeg meče očekuje pobjedu.

Boxing Night Srebrenica 02

Anghelus Voicu i Begić

Alem Begić sastao se sa bokserom iz Rumunije, Stelian Anghelus Voicu kojeg je lako savladao. Mane Marčeta imao je fizički lakšeg protivnika, Ion Voica iz Rumunije koji je tokom druge runde predao meč.

Boxing Night Srebrenica 03

Voicu, Marčeta i Jabučanin

Meč između Marčete i Voica sudio je legenardni bokserski sudija Sreten Jabučanin koji je u svojoj karijeri sudio na više od dvadeset hiljada mečeva na svjetskim, evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama u Barseloni i Sidneju kao i legendama boksa poput Vitalija Klička, Teofila Stivensona i drugim.

Za mladog Begića večeras je bio prvi profesionalni nastup koji se održao u Srebrenici, mjestu za kojeg ga vežu naljepše uspomene iz djetinstva.

“Veoma mi je drago da prvi put nastupim ovdje u Srebrenici na čemu mogu da se zahvalim Manetu”, rekao je Alem.

Miljan Rovčanin iz Srbija savladao je iskusnog Rumuna Costantin Marian Armenga dok je meč između Bobana Filipovića iz Srbija i Mađara Gaza Nemeth završen nokautom u korist Filipovića.

Prije zvaničnih mečeva, publika je mogla da pogleda tri amterske borbe.

Boxing Night Srebrenica 04

Večerašnji meč okupio je veliki broj ljubitelja ovog sporta iz Srebrenice i susjednih opština.

You must be logged in to post a comment Login