Aprilsko uređenje grada preselilo se i na Guber

Krajem marta počelo je uređenje gradskih i prigradskih naselja u Srebrenici.

Ovu akciju pokrenula je Opština Srebrenica a sprovodi je JKP “Polet” i građani Srebrenice koji su uzeli učešće u ovoj akciji i očistili oko svojih stambenih objekata.

Prije nekoliko dana počelo je i uređenje šetališta prema Guberu koje se obavlja mehanizacijom i osobljem Komunalnog preduzeća “Polet”.

uređenje gubera 02

“Mi ćemo od vrela Gubera do Argentarije izvršiti čišćenje kanala, otklanjanje drvnog otpada koje se nalazi na dijelu puta, urediti i popraviti oko i pored puta, očisti propuste za vodu kojih ima osam čime će se spriječiti, prilikom kišnog perioda, slivanje vode do čaršije. Na dvije krivine gdje nedostaje kocka pokušaćemo da uredimo nasipima”, rekao je Hakija Meholjić, direktor JKP “Polet” Srebrenica.

Još nije poznato kada će radovi biti završeni jer proteklih dana u Srebrenici pada kiša i snijeg.

uređenje gubera 03

Pored redovnih obaveza koje se obavljaju, vodosnabdjevanje, odvoz i deponovanje smeća i čišćenje grada, ovo preduzeće učestvuje u aprilskom čišćenju grada, ali kako kažu da dodatne aktivnosti neko mora platit kako bi se akcija što bolje sprovela.

Nakon uređenje Gubera slijedi uređenje klupa, završetak akcije “Klupa za Guber” koju su pokrenuli Srebreničani uz podršku portala eSrebrenica.ba.

You must be logged in to post a comment Login