7. Forum o zapošljavanju mladih “Garancija za mlade”

Projekat zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švajcarske organizuje Sedmi Forum o zapošljavanju mladih, pod nazivom „Garancija za mlade“, 12. marta 2015. godine.

Forum je već tradicionalni događaj na kojem se okupljaju predstavnici mladih, javnih službi za zapošljavanje, lokalnih uprava, poslodavaca, nevladinih organizacija i međunarodnih donatora na kojima se razgovara o konkretnim promjenama koje je potrebno uraditi da bi se situacija na tržištu rada poboljšala.

Cilj foruma je razgovarati o modelima partnerstava koja će voditi ka efikasnijim programima zapošljavanja mladih koji će omogućiti da se mladima od prijave na biro u najkraćem periodu ponude programi obuke, stručne prakse, pripravništvo ili posao.

Polazna osnova u razgovorima će biti YEP lokalne inicijative čije je uspostavljanje zasnovano na zaključku 4. Foruma o zapošljavanju mladih, koji je održan na istom mjestu prije nešto više od godinu dana. Inicijelno je u YEP lokalne inicijative uloženo 270.000 KM od strane Vlade Švajcarske kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP), 118.000 KM sufinansiranja je obezbjeđeno od strane lokalnih zajednica, 30.000 KM je obezbjedio Fond otvoreno društvo za uključivanje ugroženih grupa u aktivnosti.

Sve zainteresovane trebaju da popune obrasca najkasnije do 06.03.2015. godine putem e-maila: [email protected].

Više informacija potražite na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login