Norveška narodna pomoć u deminiranju

Norveška narodna pomoć, koja već drugu godinu za redom vrši deminiranje na području opštine Srebrenica, juče je u Srebrenici održala sastanak sa ciljnim grupama, u cilju upoznavanja istih sa aktivnostima koje su do sada provedene na području opštine i upozore ih na još uvijek prisutnu opasnost od mina.

Ciljne grupe čine predstavnici Civilne zaštite opštine Srebrenica, elektrodistribucije i Šumskog gazdinstva “Drina”.

Predstavnicima ciljnih grupa su uručene karte minske situacije na području opštine Srebrenica, na kojima se nalaze područja koja su do sada deminirali.

Nakon sastanka najavljeno je da će u četvrtak 28.05.2015. godine Opštini Srebrebrenica biti predato još dodatnih 60 duluma očišćenog terena u Mjesnoj zajednici Gostilj od strane Norveške narodne pomoći, te da će Norveška narodna pomoć i u budućnosti nastaviti sa svojim radovima na području opštine Srebrenica.

Predstavnici Civilne zaštite opštine Srebrenica su uputili apel građanima Srebrenice da ukoliko primjete neeksplodirana ubojita sredstva odmah ih pozovu, kako bi se njihova područja, posebno povratnička stavila na listu prioriteta za deminiranje.

Prema riječima Cvijetina Maksimovića, predstavnika Civilne zaštite opštine Srebrenica, oko 5 – 7 % teritorije opštine Srebrenice je pod minama.

Izvor: Opština Srebrenica

You must be logged in to post a comment Login