1. Festival srednjoškolskog kratkog filma

British Council u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Srednjom školom primijenjenih umjetnosti u Sarajevu i Sarajevo Film Festivalom, te uz podršku Microsofta BiH, pokrenuo je novu aktivnost u okviru Connecting Classrooms projekta – Festival srednjoškolskog kratkog filma.

Festival će doprinijeti razvoju srednjoškolskog kreativnog stvaralaštva, te unaprjeđenju vještina, kritičke misli i tradicionalnog obrazovnog programa za učenike i nastavnike srednjih škola iz čitave Bosne i Hercegovine.

Poziv za prijave ideja za film na temu „Proteklih 100 godina“ bit će otvoren isključivo za učenike srednjih škola iz Bosne i Hercegovine. Učenik-reditelj, zajedno s jednim nastavnikom, može se prijaviti do 18. marta u 12:00 s idejom za kratki film. Nakon odabira 15 najuspješnijih ideja, odabrani će, u saradnji s partnerskim školama u sklopu projekta Connecting Classrooms, usko raditi s filmskim stručnjakom na razvoju ideja i produkciji kratkog filma.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na www.britishcouncil.ba. Krajnji rok za prijave je 18. mart u 12:00.

Projekt je dio Connecting Creatively projekta koji implementira British Council u saradnji s lokalnim i međunarodnim partnerima, a finansira Evropska unija u sklopu programa „Sarajevo 2014“.

Za više informacija: [email protected], +387 (0)33 250 232.

You must be logged in to post a comment Login