(VIDEO) Posjetili smo “Fetus” i saznali detalje pozorišnog festivala

Sinoć  smo bili u posjeti neformalnoj pozorišnoj trupi “Fetus” koja priprema predstavu za djecu, adaptacija “Pepeljuge” povodom pozorišnog festivala “Cultural Pump Up” koji će se ove godine održati čak deseti put.

Uspjeli smo saznati i detalje desetog pozorišnog festivala koji će se održati od 23. aprila do 27. aprila ove godine.

“Ograničili smo se na četiri dana festivale jer smo vidjeli da je to najbolje kako se posjetioci ne bi prezasitili kulturnim dešavanjima,” rekla nam je direktorica pozorišnog festivala “Cultural Pump Up”, Alekasandra Jovanović.

Pozorišnog festivala “Cultural Pump Up” trajaće četiri dana i sastojaće se od tri predstave, jednu će odigrati neformalno pozorište “Fetus” iz Srebrenice, predstava za djecu “Pepeljuga”. Organizatori još nisu odabrali koja će se dvije predstave odigrati jer do sada je pristiglo mnogo prijava pozorišta iz BiH, Srbije i Makedonije.

“Stvarno je širok spektar pozorišta koja su se prijavila za naš festival a nismo sigurnu koliko ćemo to moći sebi da priuštimo jer je ovogodišnji budžet festivala mali,” rekla je direktorica pozorišnog festivala “Cultural Pump Up”, Alekasandra Jovanović.

Pored predstava deseti pozorišni festival propratiće i svirke, književno veče, interaktivna prezentacija “Kulturna istorija Srebrenice”, glumačke radionice i još mnogo toga. Prezadnji dan festivala održaće se takmičenje u skečevima i monolozima za sve osnovce i srednjoškolce iz Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login