(VIDEO) Afera objavila spot za pjesmu “Mjesec mlad”

Srebrenički bend “Afera” ovih dana započeo je snimanje dva spota, “Hej, hej Srebrenico” na kojem se još radi i “Mjesec mlad” koji je završen danas.

“Snimali smo spotove za dvije pjesme, “Hej, hej Srebrenico” i “Mjesec mlad”. “Mjesec mlad” smo završili a za “Hej, hej Srebrenico” smo snimili samo neke kadrove, a nastavak snimanja ide uskoro. U spotu će učestvovati dosta naših sugrađana koji su svo ovo vrijeme vjerovali u ono što radimo i bili su uz nas,” rekao nam je bubnjar benda “Afera” Faruk Smajlović.

Razgovarali smo i sa najmlađim članom benda koji je nedavno postao novi “Aferin” basista, riječ je o Miroslavu Andriću.

“Spot koji smo snimali nastao je potpuno spontano. Imali smo ideju da snimimo spot za drugu pjesmu, što smo i uradili, snimili smo početne i završne kadrove za pjesmu “Hej, hej Srebrenico”. Jedan kadar nam je ispao savršen za ovu drugu pjesmu pa smo tu i uradili i do kraja dana imali materijal za pjesmu “Mjesec mlad” tako da je montiranje trajalo nešto više od dva dana,” rekao nam je novi basista benda “Afera”, mladi Miroslav Andrić.

Mladi Andrić pričao nam je i utiske o radu sa Radetom, Čivom i Faketom, članovi benda “Afera”, gdje je rekao da je iznenađen profesionalnošću članovima benda i da su ga veoma lijepo prihvatili.

Spotove su radili Slađan Grujičić Batan i Sadik Salimović i to volonterski na čemu im se članovi benda zahvaljuju.

You must be logged in to post a comment Login