Veza se gradi na razumijevanju i povjerenju ne na ljubavi – 3 zablude o braku u koje mnogi vjeruju

Veliki je broj muškaraca koji ne vide smisao u braku, ali je takođe i veliki broj žena koje samo čekaju da se udaju.

Društvo nam je nametnulo određene zablude o braku u koje mnogi vjeruju da su tačne i često ih se slijepo drže. Međutim, prije nego što odlučite stati na ludi kamen savjetujemo vam da razmislite o tri stvari koje nisu uvijek tačne.

1. Važno je da se volite, ostalo će doći samo od sebe; Ovo je možda najzastupljenija zabluda koju možemo čuti kod mlađe populacije. Nažalost, ljubav je gotovo najmanje važna stvar na kojoj treba graditi brak. Poštovanje, razumijevanje i međusobno povjerenje su mnogo važniji faktori.

Prije nego uplovite u bračne vode trebali bi uzeti u obzir karakter svog partnera, njegov pogled na svijet, njegove navike i prošlost. Ako vam se neke od tih stvari trenutno ne sviđaju nemojte misliti da će vam se kasnije svidjeti ili da će se nešto promijeniti.

Ljubav između partnera jeste važna, ali nemojte očekivati da će vaš brak opstati samo zato što se volite. 2. To tako treba; To što ćete uskoro dobiti dijete i što niste vjenčani ne znači da ćete biti manje dobra majka ili da će vaš muškarac biti manje dobar otac.

Važno je da dijete odrasta u zdravoj porodici u ugodnoj porodičnoj atmosferi. Šta vam vrijedi brak na papiru ako se vi ne slažete kako treba. Žena nikako ne bi smjela da prisiljava muškarca na brak pomoću trudnoće jer takvi brakovi u većini slučajeva ne završe srećno.

Često se okončaju i prije nego što počnu. 3. Muškarac je glava porodice, a žena je domaćica; Mnogi razvodi se dešavaju upravo iz razloga što svaki od partnera želi da bude glavni i da vodi glavnu riječ. Mnoge žene žele da im muškarac obezbjedi sve ono što im je potrebno, ali da one vode glavnu riječ u kući.

Takođe, neki muškarci će pristati da obezbjede ženi krov nad glavom i sigurnost, ali neće preuzeti odgovornost za neke druge stvari. Muž i žena prije svega treba da se slažu i dogovaraju oko svega. Ne treba da im bude važno ko je glavni ko vodi glavnu riječ, važno je da se dogovore i donesu rješenje koje odgovara oboma, prenosi Info Pult.

You must be logged in to post a comment Login