Veliko finale Sportskih igara mladih: Sarajevo centar zabave i druženja za više od 1.800 sportskih talenata

Sarajevo od juče piše naljepše stranice BH Telecom Sportskih igara mladih, jer je došao dan Velikog finala. Od ranih jutarnjih sati, u glavni grad naše zemlje, stigli su najbolji mladi sportski talenti iz cijele Bosne i Hercegovine, finalisti ovogodišnjih Igara.

“Najljepšu sportsku priču ćemo pisati do 20. avgusta, kada je dan zatvaranja Igara, ali ona će se nastaviti i odmah poslije toga, jer krećemo sa pripremama za narednu godinu, na što nas “tjeraju” dječaci i djevojčice, kojima su Igre najljepši dio godine.”, kaže Haris Deliahmetović predsjednik Igara.

Nakon 75 dana, 30 bh. gradova, preko 19.000 odigranih utakmica, hiljade pređenih kilometara, mali milion osmijeha, zagrljaja, obnovljenih te sklopljenih prijateljstava, kruna je Veliko finale Igara, na kojem će učestvovati više od 1.800 djevojčica i dječaka iz svih dijelova naše zemlje.

Rijeke nasmijanih lica, doputovale su jutros u studentske domove u Nedžarićima, gdje će boraviti narednih nekoliko dana. Svi oni su već pobjednici, jer su kroz takmičenja već imali priliku promovisati svoje gradove, a od danas će predstavljati sve svoje prijatelje i prijateljice koji ove godine nisu imali sreće da dođu do finala.

I ne, na Igrama nema poraženih, već samo pobjednika, jer jedini cilj su druženje i osmijesi kroz igru, zabavu, takmičenje te fer plej, kako to igre u suradnji sa Košarkašnim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a I promovišu kroz projekat “Fer igra za fer djetinstvo”. Specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH.

U proteklih 75 dana više od 40.000 dječaka i djevojčica imalo je priliku barem na jedan dan biti dio najljepše sportske priče Bosne i Hercegovine. Sport je jedina stvar koja spaja ljude, a svi oni koji u narednih nekoliko dana posjete “borilišta” i sami će se uvjeriti u koheziju koja vlada među djecom, koja su budućnost naše zemlje u svakom smislu te riječi.

Mališani će u dvije smjene finala imati priliku odmjeriti snage u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, šahu, atletici te igri između dvije vatre, a svi oni koji pobijede na finalnom takmičenju u Sarajevu, učestvovat će na Međunarodnom takmičenju Igara u Splitu.

Takmičenja će se održavati na sportskim terenima dvorane „Ramiz Salčin“ Mojmilo, Gimnazije Dobrinja – V Gimnazije, ispred Sarajevo City Centra te na sportskim terenima u Halilovićima.

You must be logged in to post a comment Login