Veliki izazovi za FK Guber, počinje nastavak takmičenje

Fudbalski klub „Guber“ nakon prve katastrofalne polusezone uradio je mnogo, od nove uprave, trenera, igrača, a na redu je borba za opstanak.

Krajem novembra prošle godine na Skupštini Fudbalskog kluba „Guber“ izabrana je nova uprava, a za predsjednika kluba izabran je Zijad Salimović.

„Pored loših rezultata, posljednje mjesto na tabeli Regionalne lige RS, zatekli smo i druge probleme kao što su dugovanja, odlazak igrača koji si ponikli u ovom klubu, pa do problema sa infrastrukturom i opremom“, ističe Salimović.

On kaže da su od tada do danas uradili mnogo toga, a cilj je da se klub vrati na pravo mjesto, i da se igra ozbiljan fudbal po kojem je poznat Guber.

Obavljene pripreme, slijedi nastavak sezone

Novi šef stručnog štaba Slađan Stanković kaže da je zadovoljan pripremama koje su odrađene.

„Odigrali smo pet pripremnih utakmica i zabilježili po dvije pobjede i poraz kao i jedan remi. Ni na jednu utakmicu nismo otišli kompletirani, a na početku priprema ostali smo bez Njegoša Ilića koji je zadobio povredu zgloba. Prehlade i povrede su sastavni dio sporta, petnaest kola je pred nama“, rekao je Stanković.

Ekipa sa priprema

On kaže da je najveći problem adekvatna zamjena igrača i da je uprava najavila vraćanje četvorice igrača iz Bratstva, ali do toga nije došlo i problem koji imaju je kvalitetan igrački kadar sa kojim se može takmičiti.

„Ekipa je psihički i taktički spremna, treba vremena da sve nalegne. Momci su za deset i odgovorili su zahtjevima u okviru svojih ličnih fudbalskih mogućnosti. Imaju karakter i bore se do granica mogućnosti, a svoj kvalitet pokazaće tokom prvenstva“, rekao je Stanković.

Klub je definisao cilj, a to je opstanak u ligi što će biti najveći zadatak, a odgovornost je na svima.

Prvi dio sezone je najlošiji u istoriji kluba gdje je Guber u 15. kola imao samo 5 bodova i posljednji je rangiran na tabeli.

Nastavak takmičenja u Regionalnoj ligi Republike Srpske, istok Guber će započeti u nedjelju 8. marta na gostovanju ekipi FK Mladost, Bogutovo Selo od 14.00 sati.

You must be logged in to post a comment Login