Večeras smotra folklora i završetak “Dana Srebrenice 2017”

U Srebrenici večeras će se održati XIV Smotra folklora pod nazivom “Srebrenica, evropski grad kulture” koju organizuje KUD “Vaso Jovanović” kao i svečano zatvaranje četrnaeste manifestacije “Dani Srebrenice 2017”.

U toku je šahovski turnir u Domu penzionera u Srebrenici, a od 17.00 časova Narodna biblioteka Srebrenica će izabrati najbolje radove literarnih, likovnih i foto takmičara kojima će biti uručene nagrade.

Od 17.30 planiran je defile učesnika XIV Smotra folklora pod nazivom “Srebrenica, evropski grad kulture”, a od 18.00 sati biće ceremonija zatvaranja “Dana Srebrenice 2017”.

Od 18.30 počinje program smotre folklora gdje nastupaju: KUD “Pobjeda” Tešanj, KUD “Puračić” Lukavac, KUD “Sv. Ilija” Dokanj, Tuzla,  Folklorna sekcija “Udruženja mladih Tinja” Srebrenik, FA “Panonija” Tuzla i domaćini KUD “Vaso Jovanović” Srebrenica.

U sklopu programa ovogodišnje manifestacije je i Dan biblioteke povod čega će biti održano otvaranje “Osaćanske sobe” u Muzeju u Srebrenici koje će se održati 6. juna od 12.00 časova čime se zvanično završava ovogodišnja manifestacija.

You must be logged in to post a comment Login