Otvoreni “Petrovdanski dani 2016”

Turnirom u malom fudbalu i basketu, te projekcijom dokumentarnog film “Djeca” autora Denisa Bojića večeras su zvanično otvoreni 21. “Petrovdanski dani” u znak sjećanja na srpske žrtve iz 1992. godine u selima Zalazje, Sase, Biljača i Zagoni u srebreničkoj i bratunačkoj opštini.

Kao i proteklih godina, danas je počeo turnir u malom fudalu i basketu, program je zvanično otvoren emitovanjem filma “Djeca”  o stradanju djece iz Republie Srpske. Film donosi priču koju samo život i rat mogu da iznjedre, a koja govori o bolu majki i očeva koji su izgubili djecu u proteklom ratu i svejedočenje četiri porodice, od 36 koje su izgubile po troje djece.

Sutra od 9.00 časova biće održana tradicionalna akcija darivanja krvi koja sveke godine bilježi sve veći ljudi. U nedjelju, 10. jula, biće održana promocija knjige “Teslina pošiljka”, autora Vanje Bulića.

U sklopu “Petrovdanskih dana 2016” biće služeni parastosi, polaganje cvijeća na groblju u Bratunc kao i Zalazju čime se ovogodišnja memorijalna manifestacija zatvara.

Ovogodišnja manifestacija karakteristična je po tome što programom nije planirano održavanje kulturnih dešavanja, kako je to bilo proteklih godina.

You must be logged in to post a comment Login