Večeras održana svečana ceremonija dodjele diploma za srednjoškolce

U Kulturnom centru Srebrenica večeras je upriličena svečana ceremonija dodjele diplama za maturante Srednjoškolskog centra Srebrenica. Pored maturanata, učenika SŠC Srebrenica, ceremoniji su prisustvovali profesori, roditelji, predstavnici Opštine Srebrenica i građani.

“Ja vam se zahvaljujem na vašem trudu i radu i na vašem uspjehu. Oni koji se vrate u svoja mjeste očekujemo da će nastaviti uspješan razvoj svojih lokalnih zajednica i da ćemo biti uspješniji nego što to činimo mi i oni koji su u vlasti u ime svih nas. Mnogo sreće i uspjeha, ja vam želim, iskreno. Očekujem, da kada god dođete na ova područja, da svratite u Srebrenici jer je ona škola, prije svega vaša,” rekao je prof. Momčilo Cvejtinović direktor Srednjoškolskog centra Srebrenica u obraćanju maturantima.

Maturanti SŠC Srebrenica pripremili su i mini slajd najzanimljivih fotografija tokom školovanja, posebno ekskurzije i maturske večeri.

“Prije svega, želim da vas pozdravim u svoje ime i u ime Opštine Srebrenica. Maturantima želim da čestitam, takođe želim da čestitam i vašim profesorima i roditeljima na podršci koju su vam pružali na putu da postanete obrazovani i odgovorni građani. Ne tako davno i sama sam bila maturant i riječi podrške koje sam tada čula želim i vama da poručim jer imate svu moguću podršku da budete budućnost jednog grada,” rekla je u svom obraćanju Biljana Rakić, zamjenica načelnika Opštine Srebrenica.

“Nadam se, da ste kao i mi, zadovoljni i srećni jer ste stigli do ovoga gdje ste stigli to vam je sigurno bio cilj kada ste upisali srednju školu. Znamo da sa vama gubimo mnogo toga. Ja i neke moje kolege gubimo jedan divan kreativan tim bez koga ne znamo šta ćemo. Ali se nadamo da ćemo iznjedriti još neke fine generacije kao što ste vi bili,” rekla je prof. Svetlana Tomić predsjednica Školskog odbora SŠC Srebrenica.

Na večerašnjoj ceremeniji proglašeni su najbolji učenici, nosioci Vukove diplome, a to su Sandra Vasić i Anđela Đokić. Anđela Đokić je po izboru Školskog odbora i Nastavničkog vijeća učenica generacije ove obrazovne ustanove.

Razredne starješine su maturantima uručili diplome i zajedno sa cijelom generacijom, na sceni Kulturnog centra, napravili fotografiju za sjećanja.

You must be logged in to post a comment Login