Vaspitačice iz Srebrenice nagrađene za svoj orginalni rad

Autorke knjige „Putovanje kroz datume“ Mariji Vasić i Jeleni Vasić iz Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica danas su nagrađene od strane Ministarstva za predškolsko i osnovno vaspitanje Republike Srpske za svoj autorski rad.

Ministarstvo je tokom ove godine imalo poziv za najorginalniji i najkvalitetniji didaktički materijal i igračake za rano učenje.

Nagrade su uručene za četiri kategorije, a Marija i Jelena osvojile su nagradu u kategoriji slikovnice i priče u slikama za knjigu „Putovanje kroz datume“.

Jelena i Marija kažu da je među 38 pristiglih radova nagrađeno 8 iz čitave Republike Srpske, a u kategoriji slikovnice i priče u slikama kao najbolji izabran njihov rad.

„Možemo da kažemo da smo ponosne na naš zajednički rad kao i kolektiv iz kojeg dolazimo. Mi smo pedagoška ustanova koja je veoma kvalitetna i motivisana za radom i angažmanom, a rezultati su tu kada naporno radite“, rekle su Marija i Jelena Vasić, koleginice i vaspitačice iz Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica i nisu sestre, rekle su kroz osmjeh.

Knjige „Putovanje kroz datume“ je zapravo pravi mali zbornik bitnih datuma o kojima djeca u vrtiću treba da saznaju više kroz kreativan i maštovit rada, kroz sliku i ilustraciju.

Slikovnica je pripremljena za djecu od 4 do 6 godina kroz koju se se upoznaju sa određenim temama povezanim sa važnim datumima koji su važni za sve ljude i našu planetu.

You must be logged in to post a comment Login