Usvojen budžet za 2020: Opština Srebrenica imaće više od 11 miliona KM

Na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Srebrenica usvojen je Nacrt budžeta u iznosu od 11.218.860 KM.

Budžet je uvećan za 16 odsto na osnovu rebalansa.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije ove opštine Milanka Tripić rekla je novinarima da je do predloženog povećanja došlo zbog povećanja prihoda od indirektnih poreza i grantova koje će opština prihodovati.

Odbornici su komentarisali da se opet radi o socijalnom budžetu, ali je načelnik Mladen Grujičić osporio te tvrdenj, jer kako kaže, 800.000 KM je za pokretanje banjskog liječilišta, dok je 900.000 KM za putnu infrastrukturu. On je ranije rekao da će naredne godine u razne infrstrukturalne projekte biti uloženo 3 miliona KM.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Nacrt programa rada Skupštine opštine za iduću godinu, doneseno nekoliko tehničkih odluka i razmatrano više informacija, a pokrenuta je inicijativa da se sačini izvještaj o nelegalnoj gradnji na području ove lokalne zajednice i da se preduzmu mjere na sprečavanju takve gradnje, te krivolova i neovlaštene sječe šume što se posebno odnosi na područje Nacionalnog parka „Drina“ koji se nalazi na području srebreničke opštine.

You must be logged in to post a comment Login