Usvojen budžet opštine Srebrenica 7.300.000 KM

Na 10. tematskoj sjednici odbornici Skupštine opštine Srebrenica usvojili su nacrt budžeta za 2016. godinu u iznosu od 7.300.000 KM.

Prema riječima načelnice Odjeljenja za finansije u Opštini Srebrenica, Vesne Kočević, usvojeni budžet je 400.000 više od planiranih sredstava. Ona je istakla da u nacrt budžeta nisu uvrštena sredstva koja je donirala Vlada Srbije na investiciono-razvonoj konferencije koja je u novembru održana u Srebrenici.

“Prema uputstvu Ministarstva finansija Republike Srpske dobijeni novac od Vlade Srbije u iznosu od 2 miliona evra prikazaćemo kao suficit budžeta za ovu godinu i početkom iduće godine moramo pristupiti izradi rebalansa budžeta kako bi uvrstili i dobijeni novac u budžet”, rekla je Vesna Kočević.

U 2016. godini budžet opštine Srebrenica, sa sredstvim doniranih na konferenciji iznosiće 11,7 miliona KM ili za oko 3,6 miliona više od rebalansiranog budžeta za ovu godinu.

Odornici SO Srebrenica danas su usvojili odluku kojom će Opština Srebrenica kupiti devastirane komplekse drvne industrije u Zelenom Jadru u iznosu od 550.000 KM čime se želi pokrenuti još jedna industrijska zona i investitorima se pružiti mogućnost da ulože u drvoprerađivačku proizvodnju u nekadašnjem srebreničkom gigantu koji je do sada dva puta bio na prodaji.

You must be logged in to post a comment Login