Uspjela turneja (1979.)

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 6 i 7

Juli 1979. godine

Uspjela turneja

FK „Guber“ pobjedom protiv FK „Bratstva“ iz Bratunca obezbijedio je opstanaka i osvojio sedmo mjesto u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Tuzla. Ovo je zadovoljavajući rezultat s obzirom da je ekipa jesenji dio prvenstva utakmica igrala kao gost u Bratuncu, jer stadion u Srebrenici nije bio završen.

Po završetku prvenstva FK „Guber“ zajedno sa ekipom iz Stare Pazove gostovao je u Poljskoj, gdje je u gradu Bigošću učestvovao na međunarodnom turniru. Na ovom turniru FK „Guber“ je postigao veliki uspjeh osvajanjem prvog mjesta i pehara grada domaćina ovog turnira. Uz učešće dvije poljske ekipe i ekipe iz Stare Pazove, sa dvije pobjede i jednom neriješenom utakmicom „Guber“ je nadmoćno osvojio prvo mjesto. Fudbaleri i vođstvo ekipe su donijeli dosta lijepih utisaka sa ovog gostovanja u Poljskoj, i sa nestrpljenjem očekuju ekipu iz Bigošća koja će učestvovati na turniru u Srebrenici oktobra mjeseca ove godine.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login