Uskoro novih 15 radnih mjesta u Srebrenici

Predstavnici kompanije Klas iz Sarajeva i predstavnici Opštine Srebrenica održali su sastanak na kojem se razgovaralo o pokretanju proizvodnje tjestenine u Srebrenici i otvaranje 15 radnih mjesta za naše stanovnike, prenose Prijatelji Srebrenice.

S obzirom da je Srebrenica pogodno područje za poljoprivredu, na sastanku sa lokalnim rukovodstvom Opštine je dogovreno da će ova kompanija od poljoprivrednih proizvođača iz Srebrenice i okoline otkupljuvati žitarice i jagodičaste voće.

“Idemo u obilazak postrojenja, obićićemo i neke potencijalne kooperante sa kojima bi mogli u budućnosti da sarađujemo,” rekao je Adis Hasanović PR „As grupe“ koja je od nedavno postala i vlasnik kompanije „Klas“ Sarajevo za Prijatelje  Srebrenice.

Predstavnici ove kompanije najavili su da će na sljedećem sastanku, koji bi trebao da bude naredne sedmice, navesti i vrste kultura koje poljoprivrednici ovog kraja mogu uzgajati, a za koje bi ova kompanija otkupila kompletnu proizvodnju po tržišnim cjenama.

Lokalno rukovodstvo opštine Srebrenica zadovoljno je današnjim sastankom. Pokretanje pogona za preradu tjestenine koji ne radi u Srebrenici par godina, te proizvodnja poljoprivrednih kultura koje su interesantne za ovu kompanije omogućiće poljoprivrednicima da na ovaj način prodaju svoje proizvode, rekao je Ćazim Salimović, savjetnik za privredu načelnika Opštine Srebrenica.

“U ovom momentu možemo reći da će biti otvoreno 15 radnih mjesta u proizvodnji tjestenina, proizvodnja za 200 do 300 kooperanata koji bi proizvodili proizvode koji bi bili interesantni za „Klas“,” istakao je Ćazim Salimović, savjetnik za privredu načelnika Opštine Srebrenica prenose Prijatelji Srebrenice.

Po obilasku pogona za proizvodnju tjestenina i obilaska potencijalnih kooperanata ova kompanija će predstaviti listu kultura koje bi poljoprivrednici mogli uzgajati, a za što bi imali sigurno tržište, stoji na sajtu Prijatelja Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login