Uređen most koji povezuje Bratunac i Ljuboviju

Košenje trave i uništavanje korova na starom mostu koji povezuje Bratunac i Ljuboviju počelo je juče čime je ovaj granični prelaz dobio novi i vedriji izgled.

Most koji gotovo 70 godina povezuje Bratunac i Ljuboviju, osim što je rizičan za saobraćaj, postaje prava prirodna oaza i sve više dobija izgled parka, nego graničnog prelaza, pisali smo nedavno.

Radnici sa lijeve ili desne obale Drine počeli su uređivanje a niko od carinika nije siguran koje preduzeće obavlja, da li iz Srbije ili BiH.

Kako je izgledao most prije nekoliko dana.

Ranije su nam rekli da nekad radnici preduzeća „Zvornikputevi“ dođu i pokose travu na mostu, ali da nije definisano koje preduzeće bi trebalo da ga održava.

Trava i korov nisu jedini problem ovog mosta. Njegovo podrktavanje i vibracije koje proizvodi najveći su problemi, a zbog sigurnosti prije dvanaest godina zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, osim za autobuse.

Novi most koji je dobio ime „Bratoljub“ je već neko vrijeme završen i čeka formiranje Savjeta ministara BiH kako bi se finansirala izgradnja zajedničkog graničnog prelaza za koji je raspisan poziv, ali nema novca za završetak projekta.

You must be logged in to post a comment Login