Upoznajte mladog pjesnika iz Srebrenice, dobitnika brojnih nagrada

Nedavno smo saznali da Srebrenica ima izuzetnog pisca poezije koji je do sada osvojio nekoliko značajnih nagrada a sve to je prošlo neopaženo u lokalnoj zajednici.

Njegovo ime je Marko Marun Milovanović. Rođen je 7. septembra 1988. godine u Srebrenici, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Istočno Sarajevo a danas odrađuje pripravnički staž u Srebrenici.

Prvu pjesmu objavio je u časopisu “BlackSheep” (Beograd, 2014.), a zatim i u časopisima “Kreativni Magazin” (Beograd) i “Avlija” (Rožaje), kao i na blogu kutijaljubavi.wordpress.com. Na tematskom konkursu ”Patnja”, Kreativnog Magazina nagrađen je za istoimenu pjesmu.

Takođe, pohvaljen je na 4. međunarodnom konkursu časopisa “Avlija” za najbolju neobjavljenu pjesmu u regionu Ex-Yu prostor i šire za 2014. godinu.

Dobitnik je četiri nagrade na međunarodnim festivalima poezije i kratke priče u kategoriji poezija do 30 godina u organizaciji Scene svih kreativnih (Novi Sad, 2014.) na književnim konkursima: ”Mihajlo Kovač”, ”Duško Trifunović”, “Stanislav Preprek” i “Vojislav Despotov”.

Kako kaže, priroda, muzika i poezija su mu hranljive spoznaje.

Pročitajte neka od nagrađenih djela ovog mladog pisca na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login