Zbog nepoštovanja policijskog časa tri osobe kažnjene u Bratuncu

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac odlučio je da će stari objekat Doma zdravlja Bratunac biti pripremljen za lica koja se ne pridržavaju mjere kućne izolacije, a kako je naloženo od Vlade RS.

Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović kaže da je ovaj dio izolovan od nove zgrade i ima nekoliko prostorija.

„Na današnjem sastanku štaba dogovoreno je sa direktorima bratunačkih škola da se, ako dođe do širenja epidemije izazvane virusom korona, a uz saglasnost resornog ministarstva, za tu namjenu koriste fiskulturne sale koje ćemo opremiti za privremeni smještaj“, rekao je Mlađenović.

Pod nadzorom u Bratuncu trenutno se nalaze 183 osobe, a za četiri osobe istekao je period izolacije od dvije sedmice.

Policija u Bratuncu sinoć je novčano kaznila tri osobe zbog nepoštovanja policijskog časa i ograničenog kretanja sa po 500 KM.

Mlađenović je informisao članove Štaba za vanredne situacije da su nabavljene dovoljne količine sredstava za dezinfekciju objekata i javnih površina, te da je Opština Bratunac naručila zaštitne maske za potrebe javnih institucija i građana, ali da ima poteškoća u nabavci rukavica, te da je pozitivno da se javljaju donatori koji žele pomoći u nabavci neophodne opreme.

Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije odlučeno je da se iz budžeta opštine izdvoje novčana sredstva za predsjednike mjesnih zajednica, kako bi mogli informisati Štab o licima koja stižu na njihova područja, kao i osobama kojima je potrebna određena pomoć u novonastaloj situaciji.

„Centar za socijalni rad i Crveni krst su zaduženi za pružanje pomoći građanima a Opština će danas formirati štab za dežurstva 24 časa.Građani će putem telefona moći da iskažu potrebe, koje će Krizni štab i ostali organi realizovati“, poručio je Mlađenović

You must be logged in to post a comment Login