Zbog neodgovornih pojedinaca aktivno nekoliko požara

Na teritoriji opština Srebrenica i Bratunac aktivno je nekoliko požara u posljednjih nekoliko dana.

Paljenjem korova, čišćenjem bašta i njiva, nesavjesni građani izazvali su brojne požare u bjelogoričnoj šumi gdje gori suvo lišće, korov i nisko rastinje.

Zbog učestalih požara vatrogasne jedinice ne mogu da stigu na sve lokacije jer nemaju dovoljno ljudi i mehanizacije da reaguju istovremeno u udaljenim selima ovih opština.

Srebrenički vatrogasci juče su zaustavili širenje šumskog požara u rejonu sela Blječeva i Zagona. Proveli su noć obezbjeđujući to požarište jer još tinja vatra iz panjeva, a radi se o nepristupačnom i miniranom terenu.

Šumski požar aktivan je i kod sela Lubnice u ovoj opštini, gdje vatrogasci, zbog zauzetosti i ograničenih kapaciteta te udaljenosti nisu stigli da odu na gašenje, rečeno je iz Vatrogasne jedinice Srebrenica.

U bratunačkoj opštini takođe se svakodnevno pojavljuje i gasi više požara do kojih dolazi usljed paljenja korova i strnjišta po njivama.

Prema riječima stanovnika sela, u naseljima Joševa i Jagodnja opština Bratunac požar je aktivan već nekoliko dana.

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac upoznat je da je proteklih dana izbilo više požara na različitim lokalcijama na području ove opštine i da postoji sumnja da su požari podmetnuti. Štab je donio odluku da se od policije zatraži da sprovede istragu, kako bi se otkrila lica, koja su izazvala požare.

Uprkos brojnim apelima Policijske uprave Zvornik i vatrogasaca nesavjensi pojedicin ne vode računa, a predviđene su i novčane kazne.

You must be logged in to post a comment Login