Za proizvođače maline predavanje o savremenom uzgoju jagodičastog voća

U prepunoj sali Doma kulture Bratunac održano je predavanje o savremenom uzgoju jagodičastog voća na temu „Principi ishrane i zaštita maline“.

Predavanje su držali inženjeri poljoprivrede Miroslav Vesić i Jovo Vujević iz „Agromarketa“ i Nikola Jović iz „Agrounika“.

„Cilj današnjeg predavanja je da proizvođačima maline predstavimo program zaštite i prihrane, kako bi ostvarili što bolji prinos. Ukazali smo im na potrebu da obrate pažnju na prošlogodišnje probleme vezane za bolesti sadnica i ploda, kao i da ih upoznamo kojim preparatima mogu da unište insekte koji napadaju malinu“, rekao je Vujević.

Na predavanje govorilo se o najsavremenijim principima ishrane maline hemijskim i mikrobiološkim đubrivima, te o zaštiti zasada korištenjem preparata koji su dozvoljeni za upotrebu u Evropskoj uniji.

„Mi smo uradili plan i program prema kojem će se vršiti zaštita maline i o tome ćemo upoznati proizvođače na terenu. Osim toga, prikupljamo podatke  o tome koliko je napredovala proizvodnja u poslednjih pet godina i šta je potrebno uraditi u narednom petogodišnjem periodu“, rekla je direktorica preduzeća „Malina-Bratunac“, Marina Jovanović.

Predavanje su organizovali preduzeća „Malina-Bratunac“ i Opština Bratunac, saopšteno je iz Opštine Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login