Za jedanaest mjeseci u Srebrenici se dogodilo 14 krađa

Građani Srebrenice zabrinuti su zbog nekoliko provala i krađi koje su se nedavno dogodile u ovoj opštini.

Iz Centra javne bezbjednost Zvornik rekli su nam da je u Srebrenici u proteklih jedanaest mjeseci zabilježeno tri teške krađe od kojih je jedna izvršena nasilnim ulaskom u unutrašnjost objekta i 11 krivičnih djela krađe od kojih je takođe jedna izvršena nasilnim ulaskom u unutrašnjost objekta.

Iako je stopa provala i krađa niska, Srebreničani, posebno oni stariji, brinu jer su se nedavno dogodile dvije krađe, zbog čega su se obratili našoj redakciji, a mi smo potražili zvanične odgovore.

“Policijskoj stanici Srebrenica, 13.12.2016. godine prijavljeno je da je u periodu od 11.12.2016. godine od 13.30 časova pa do momenta prijavljivanja, iz kuće privatnog vlasništva u ulici Reufa Selmanagića, opština Srebrenica, nepoznati izvršilac ili više njih otuđio dvije lovačke puške i određenu količinu lovačke municije. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Srebrenica koji su izvršili uviđaj. O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je događaj kvalifikovao kao KD „krađa“”, navodi se u saopštenju Centra javne bezbjednosti Zvornik.

Kako smo saznali riječ je o licu T.H koje je prijavilu krađu lovačkog oružja.

Nadležen smo pitali i za slučaj pljačke starice u ulici Hrid, gdje je prošlog mjeseca otuđen novac i mobilni telefon.

“Policijskoj stanici Srebrenica, 09.11.2016. godine prijavljeno je da je 08.11.2016. godine u periodu od 10.00 do 12.00 časova iz kuće privatnog vlasništva u ulici Hrid, opština Srebrenica, nepoznati izvršilac ili više njih otuđio određeni iznos novca i mobilni telefon”, potvrženo je iz CJB Zvornik.

Iz CJB Zvornik rekli su nam da policijski službenici preduzimaju operativne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela i pronalaska počionioca, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

You must be logged in to post a comment Login