Volonteri Crvenog krsta Bratunac svakodnevno na usluzi građanima

Tokom vanrednog stanja uzrokovanog pandemijom virusa korona starim osoba u Bratuncu najviše pomažu volonteri Crvenog krsta.

O tome kakvu ulogu u kriznim situacijama ima Crveni krst, najbolji je primjer bratunačka organizacija koja je odmah na raspolaganje stavila 30 omladinaca.

„Pri Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bratunac okupljeno je oko 30 volontera koji su svakodnevno na usluzi našim najstarijim sugrađanima. Najveći broj poziva se odnosi za nabavku osnovnih životnih namirnica i lijekova“, kaže Mirijana Ostojić, sekretar Crvenog krsta Bratunac.

Ona kaže da su volonteri svakodnevno na terenu i da nekad imaju i do 20 intervencija.

„Pored nabavke hrane i lijekova, naši volonteri pakuju i dostavljaju prehrambeno-higijenske pakete za socijalno ugrožene i vrše podijele zaštitnih maski“, ističe Ostojićeva.

Na terenu su timovi koje čine predstavnici Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta.

„Moram reći da imao fantastične mlade ljude koji su naša budućnost i veoma smo ponosni na njih“, ističe Ostojićeva.

Misija Crvenog krsta je da sprečava i olakšava ljudsku patnju, da štiti život i zdravlje i da obezbijedi poštovanje ljudskog bića, naročito u vrijeme oružanih sukoba i drugih vanrednih stanja, radi na sprečavanju bolesti i na unapređenju zdravlja i socijalne zaštite, podstiče dobrovoljnost i stalnu spremnost članova pokreta da pruže pomoć i opšte osjećanje solidarnosti prema svima kojima je potrebna njegova zaštita i pomoć.

Važniji telefonski brojevi u Bratuncu.

You must be logged in to post a comment Login