Većina planinskih sela blokirana zbog smetova

Snijeg koji već nekoliko dana pada najviše je uticao na saobraćaj, a regionalni putevi su prohodni dok su lokalni, prema planinskim selima, zbog smetova blokirani.

Komunalno preduzeće „Polet“ prije par dana očistilo je putne pravce prema Luci i Krušev Dolu, ali su zbog novih snježnih padavina ponovo blokirani i narednih dan ili dva biće očišćeni, kažu iz ovog preduzeća.

Kako nam javljaju iz ovih sela, redovna je isporuka električne energije, telefona i nema teže bolesnih lica.

Stariji Srebreničan pamete da je planinski kraj ove opštine u zimskom periodu uvijek bio zameten i da su smetovi bili veći od metar, te da su se u septembru podmirivali namirnicama, a tamo u februaru ili martu putevi su bli prohodni.

Prohodni su regionalni putevi Bratunac – Srebrenica, preko prevoja Kragljivoda do Skelana, te Srebrenica – Podravanje – Milići. Zbog snijega i poledice na ovim dionicama saobraćaj se odvija otežano, a posebno preko Ljeljendola i Podravanja.

Na regionalnom putu R-454 Bratunac 3 Drinjača u vremenskim periodima od 00:00 do 07:00 i od 16:00 do 00:00 časova na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, a zbog radova na sanaciji klizišta, Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Kompletna mehanizacija i ljudstvo Komunalnog preduzeća „Polet“ angažovano je na čišćenju snijega na svim lokacijama opštine Srebrenica.

Kako nam je ranije rekao načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica Bojan Josipović izabrana su preduzeća: KP “Polet” Srebrenica, za održavanje gradskih i prigradskih ulica, trotoara dok će čišćenje lokalniih i kategorisanih puteva održavati firme „Braća Atić“ Srebrenica i “Lugovi kop” Živinice.

Ipak, KP „Polet“, pored gradskog dijela, vrši čišćenje i seoskih puteva i kažu da je cilj doći do svih mjesta gdje žive ljudi kako bi putevi bili prohodni.

You must be logged in to post a comment Login