U Srebrenici prva osoba završila proces izolacije

Kako je saopšteno iz epidemiološke službe Doma zdravlja Srebrenica pod nazdorom je 95 lica, jedna osoba je završila kontrole i izolaciju od dvije sedmice i osjeća se veoma dobro.

Uglješa Stojanović iz epidemiološke službe kaže da se vrši nadzor i kontrola svih lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji i svi su dobrog zdravlja i odgovorno sporvode proces karantina, a što je najvažnije nema zaraženih ovim virusom.

Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenica neće zasjedati svakog dana, održavaće se telefonski sastanci, a ukoliko bude potrebe za sastancima biće u smanjenom broju, samo uz neophodne članove, a sve u cilju mjera prevencije i izbjegavanja okupljanja većeg broja ljudi.

Kako nam javljaju stanovnici solitera kod doma zdravlja vršena je dezinfekcija stubišta u zgradam.

U Srebrenici i Bratunca sinoć nije bilo nepoštovanja policijskog časa, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Sa Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac rečeno je da sve mjere, koje se svakodnevno planiraju, uz preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije, a u cilju  preventivne zaštite od virusa korona svakodnevno provode na cijelom području opštine Bratunac.

Trenutno se pod nadzorom nalaze 192 osobe, dok je za njih 10 je istekao period kućne izolacije, izjavio je načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović.

„Štab je do sada uradio više od 90 odsto planiranog. Redovno se vrši dezinfekcija privrednih i stambenih objekata, a zajedničke patrole, kojih imamo 6, kontrolišu provođenje mjera do najudeljenijih mjesnih zajednica“, rekao je Mlađenović i dodao da je u planu proširenje saradnje sa mjesnim zajednicama kako bi pod kontrolom bila sva lica koja ulaze na ovu opštinu ilegalno.

Poručeno je osobama starijim od 65 godina da poštuju zabranu kretanja i da putem objavljenih telefona, mogu da traže pomoć, a da je sa policijom dogovoreno da starija lica mogu otići do banke radi podizanja novca u pratnji člana porodice ili nekog volontera, koji mog obaviti kupovinu za starije osobe.

Mlađenović je rekao novinarima da je prioritet sačuvati zdravlje i ljudske živote.

„Hrane ima dovoljno u našim tržnim centrima i prodavnicama i ne treba praviti zalihe. Moramo izaći iz ove krize uz podršku opštine, lokalnih privrednika, Vlade Republike Srpske i ljudi dobre volje, koji nam se javljaju“, zaključio je načelnik opštine Bratunac.

Iz Opštine Bratunac su shodno preporukama Vlade RS objavili obavještenje o procesu privremene odjave za samostalne privrednike sa teritorije ove opštine. Zahtjev za privremeno zatvaranje dostavlja se putem pošte, a zbog ove situacije smanjena je administrativna procedura.

Sve informacije preduzetnici mogu dobiti putem telefona 056/420-373, ili na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login