U Srebrenici predstavljena izložba “Živimo mir”

U okviru cjelodnevnog programa obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije u Srebrenici Udruženje “Sara-Srbrenica” je organizovala izložbu pod nazivom “Živimo mir” na kojoj su predstavljeni radovi mladih aktivista sa mirovnim porukama.

Tema izložbe, slogan “Živimo mir” nastao je ovog ljeta tokom mirovnog kampa koji organizuje YU Peace mreža koju čine mladi i organizacije iz Vukovara, Sombora, Tuzle, Gornjeg Vakufa, Uskoplja i Srebrenice.

“Zanimljivo je da je poruka ‘Živimo mir’ objavljena bezbroj puta, kao dio kampanje na Facebook-u, tokom dva dana. Izuzetno veliki broj korisnika Facebooka objavio je status sa tom porukom, a da mnogi nisu znali razlog i kako je slogan nastao”, kaže Valentina Gagić iz Udruženja “Sara-Srebrenica” i ističe da je akcija imala veliki odjek čime su prezadovoljni.

Izložba je predstvljena kao dio programa obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije koji su organizovali OSCE u BiH i mreža organizacija “Koalicija Srebrenica”.

Ova izložba je dio projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

You must be logged in to post a comment Login