U Srebrenici nova ublažavanja mjera

Na Štabu za vanredne situacije opštine Srebrenica danas se razgovaralo o epidemiološkoj situaciji u ovoj opštini, ali i mjerama relaksacije.

Dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz sprovođenje svih mjera zaštitie i prevencije od virusa korona na otvorenim igralištima na području ove opštine.

Na sastanku je rečeno da postoji veći obim posla na granicama gdje je dopušten ulazak osoba zbog  radaova u njivama, voćnjacima i zaposlenim u pograničnim opštinama BiH i Srbije zbog čega je Opština Srebrenica od Inspektorata RS tražila dozvolu da se inspektorima pošalje ispomoć kroz zaposlene u preduzećima koje je osnovala ova opština.

Naglašeno da svi randici koji su prema odluci načelnika raspoređeni na poslove ispomoći inspektorima moraju sprovoditi svoje radne zadatke, a da će neodgovoran snositi posljednjice.

Konstatovano je da je epidemiološka situacija veoma dobra, nema zaraženih, a pod nadzorom je 25 lica.

U Bratuncu pod nadzorom je 27 osoba, a danas su sredstva za dezinfekciju i zaštitu uručena Domu zdravlja Bratunac od strane njemačke organizacije Help (Hilfe zur Selbsthilfe), saopšteno je iz Opštine Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login