U Srebrenici koncerti Garavi sokak, Helem Nejse i Hari Mata Hari

Petnaesta privredna i kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2018” počeće 24. maja koncertom grupe Garavi Sokak, a biće zatvorena 2. juna, koncertom grupe Hari Mata Hari.

Jubilarna petnaesta manifestacija ove godine ponudiće niz sportskih, kulturniih i zabavnih sadržaja, a program je poznat.

Pored dva velika koncerta, za 26. maj planiran je koncert poznatog sarajevskog dvojca Helem Nejse u Pivnici.

Tokom “Dana Srebrenice 2018” biće predstavljeno nekoliko knjiga među kojima je “Zbornik o Osatu”, autora Radomira Pavlovića, brošura ljubavnih pjesama Emina Bektića, “Srebrenica u oku dječaka”, autorke Svetlane D. Marković, promocija knjige poezije “Iznad svemira” Dijane Gagić kao i književna promocija Stane Prodanović.

Planirane su šetnje maturanata srednje i osnovne škole, promocija obdaništa, osnovnih i srednje škole, a tu su i turniri u basketu, fudbalu, međunarodno takmičenje u ribolovu, gađanje glinenih golubova i druge sportske aktivnosti.

Nakon petnaest godina ovo je prva manifestacija da neće biti održane pozorišne predstave.

Najavljena je smotra folklora u organizaciji SKUD “Despot Stefan Lazarević”, kao i koncert drugog dana, KUD “Vaso Jovanović” Srebrenica.

Na kraju manifestacije u Srebrenici će se održati Sportske igre mladih za djecu iz Srebrenice i susjednih opština.

Manifestacija se održava pod motom: “Srebrenica, na putu evropske budućnosti!”.

Pored Opštine Srebrenica, pokrovitelj manifestacie je predsjednik i Vlada Republike Srpske, a zlatni sponzor je Kompanije “Gross”, Rudnik olova i cinka Sase.

Detaljan program pogledajte u nastavku teksta.

You must be logged in to post a comment Login