U ponedjeljak počinje Dječija nedjelja

Javne ustanove i organizacije u srebreničkoj opštini već tradicionalno obilježavaju Dječiju nedjelju koja se ove godine održava od 3. do 7. oktobra.

Narodna biblioteka Srebrenica već dvanaestu godinu obilježava ovu nedjelju gdje se djeca upoznaju sa radom biblioteke, učlanjuju se i gdje im se stvara navika da čitaju knjige.

“U okviru pet dana održavaju se kreativne muzičke, umjetničke i edukativne radionice sa našim najmlađim sugrađanima tokom kojih zajedno razgovaramo o dječijim pravima, njihovim obavezama, a ujedno ih upoznajemo sa radom biblioteke i knjižnim fondom Dječijeg odjeljenja. Ovogodišnje radionice se rade u partnerstvu sa Crea Thera International, a nakon održanih radionica naši mali gosti će imati priliku da posjete i Muzejsku zbirku Narodne biblioteke Srebrenica”, rečeno je iz biblioteke.

Pored Srebrenice, aktivosti se održavaju i u Područnoj biblioteci u Skelanima.

U obilježavanju Dječije nedjelje učestvuju sve obrazovne i predškolske institucije iz ove opštine koje u saradnji sa drugi institucijama i organizacijama pripremju prigode programe.

Osnovna škola “Kosta Todrović” Skelani će tokom čitave nedjelje održavati različite aktivnosti kulturnog, zabavanom, edukativnog i humanitarnog karaktera.

U saopštenju iz ove škole navodi se da će od ponedjeljka do petka biti održana akcija uređivanje sportskog igrališta, koncert Superara Srebrenica, maskenbal, izložba “Sreća i zdravlje” i koncert, sportski dan i prikupljanje pomoći za porodicu Sekulić.

You must be logged in to post a comment Login